Добредојдовте на тренингот Fakespotting!

Преку него 6 модули, ќе научите што е дезинформација, како да ја откриете и алатки за борба против неа.

Оваа обука е дел од европскиот проект на програмата Еразмус + и е креирана од професионалци за информирање, универзитетски професори и тренери од Италија, Шпанија, Албанија, Словачка, Србија и Северна Македонија.

Пристапот до информации е право, научете како да го практикувате одговорно.

Регистрирајте се

mk_MK